Wat is een gestabiliseerde roos?

Sterke en gezonde rozen zijn een lust voor het oog, maar verwelken uiteindelijk. De rozen kunnen echter volgens een technisch, vernuftig procedé worden behandeld en zodoende worden geconserveerd. Dan spreken we van gestabiliseerde rozen. Deze bloem behoudt feitelijk zijn kleur en vorm. Een gestabiliseerde roos gaat veel langer mee.

Hoe gaat het stabilisatieproces in zijn werk?

Het stabiliseren van rozen vergt een bijzondere behandeling. Wij werken uitsluitend met gestabiliseerde rozen van RoseAmor want deze worden gemaakt met kwaliteit geteelde rozen. Dit unieke ras wordt geteeld op de Emihana farm in Cayambe, Ecuador. De rozen worden met de hand geselecteerd en ondergaan een chemisch proces. De natuurlijke sappen in de roos worden vervangen door een vloeibaar mengsel van glycerine, water- en kleurstoffen. Deze ingreep is niet belastend voor het milieu en de gezondheid.

Over het eindproduct

Een 100% echte roos; die eruitziet alsof het net geplukt is en desondanks maanden of enkele jaren meegaat, zonder zijn natuurlijke zachte schoonheid, vorm en kleur te verliezen. Gestabiliseerde rozen hebben een zachte, zijdeachtig glans, een mooie kleur en stevige structuur. In tegenstelling tot echte rozen hebben gestabiliseerde rozen geen water of andere verzorging nodig. Gestabiliseerde rozen kunnen zeker niet worden vergeleken met zijde-, gedroogde- of gevriesdroogde rozen.

Verzorging

1. Bewaar op een koele-, droge- en donkere plaats 2. Niet aan direct zonlicht of LED verlichting blootstellen 3. Vermijd contact met water, kan kleurstof vlekken veroorzaken 4. Vermijd het pletten, drukken of vouwen van de bloemblaadjes 5. Gebruik in droge-, koele omgeving 6. Stof verwijderen met een make up kwastje 7. Een gestabiliseerde roos is niet eetbaar

Certificaat productkwaliteit

RoseAmor gestabiliseerde rozen is een verantwoordelijk geteeld Ecuadoraanse sierteelt product. Geautoriseerd ICEA Ecuador en gecertificeerd onder nr. PR042.