Vraag en antwoord

Wij leveren onze producten uitsluitend aan de groothandel of bloemisterij. Aan particulieren leveren wij niet.

Ja. Onze gestabiliseerde rozen zijn 100% echt. De natuurlijke sappen in de roos zijn vervangen door een vloeibaar mengsel van glycerine, water- en kleurstoffen. Dit is een ingreep die niet belastend is voor het milieu en de gezondheid. De bloem behoudt feitelijk zijn kleur en vorm.

Dankzij een natuurlijke conserveringstechniek behouden gestabiliseerde bloemen hun flexibiliteit, in tegenstelling tot gedroogde en/of gevriesdroogde bloemen die fragiel en breekbaar blijven.

Het is moeilijk om te praten over de levensduur van onze bloemen. Verschillende factoren hebben hier op invloed: blootstelling aan zonlicht, vochtigheid en onderhoud. We praten liever over “kwaliteit van leven” omdat elke bloem zich in de loop van de tijd anders gedraagt. Sommigen verliezen enigszins hun kleur terwijl anderen juist donkerder worden. De bloem verandert niet radicaal van de ene dag op de andere! Het is echter mogelijk om aan te geven dat, onder optimale gebruiksomstandigheden, onze gestabiliseerde bloemen een aantal jaren in tact blijven.

  1.  Bewaar op een koele-, droge- en donkere plaats
  2.  Niet aan direct zonlicht of LED verlichting blootstellen
  3.  Vermijd contact met water, kan kleurstof vlekken veroorzaken
  4.  Vermijd het pletten, drukken of vouwen van de bloemblaadjes
  5.  Gebruik in droge-, koele omgeving
  6.  Stof verwijderen met een make up kwastje
  7.  Een gestabiliseerde roos is niet eetbaar

Staat uw vraag er niet bij of heeft u een opmerking dan kunt u ons altijd een bericht sturen via info@tessiflowers.eu